Om du har några frågor, kontakta mig på: 98ansblogg@gmail.com

lördag 29 januari 2011

fredag 28 januari 2011

Spökhistorier

Någon som kan några bra spökhistorier? Min nya roll i klassen verkar vara spökhistorieberättare, men mina historier börjar ta slut. Skicka gärna in historier eller länkar till historier via kommentarer. Jag skulle bli jättetacksam om jag fick in lite historier, för vad är en spökhistorieberättare utan spökhistorier?  

torsdag 27 januari 2011

Skridskor

Just nu åker vi mycket skriskor på rasterna (när jag skriver vi menar jag mig och mina kompisar). Det är ganska kul, förutom att 100 andra också tycker samma sak. vad jag menar är att vi inte precis är ensam på is planen. Det känns som om 2/3 av mellanstadiet och 3/5 av lågstadiet är där. Vi brukar köra kull på rasterna, det är nästan lite läskigt för det känns som om man ska åka in i någon hela tiden! Men som tur är har det inte hänt (så många gånger). Det blir inte bättre när dagis kommer på besök heller! En grupp dagis barn på den redan proppfulla isen gör det inte lättaret.

lördag 22 januari 2011

papperspopcorn

Igår gjorde jag ett roligt bus (tyckte jag iallafall). Någon som inte tyckte det var så roligt var Damapan. Buset var att jag knölade ihop hushållspappersbitar så att det såg ut som popcorn, och sedan la jag dem i popcornskålen. Dagen efter när Damapan glufsade i sig nävar av popcorn fick hon en liten överraskning... papper var inte gott verkar det som....
Hon tyckte att jag var taskig, jag tyckte att jag var rolig och smart!

Moooohahahhahahahhahahhaaa!!!!!!!!!

onsdag 19 januari 2011

Angelologi: änlarnas tecken

För ett par dagar sedan läste jag en bok som heter Angelologi: änlarnas tecken. En ganska bra bok av Danielle Trussoni. Den var inte den bästa boken jag läst men inte heller den sämsta. Boken var ganska trög i början och tog därför väldigt lång tid att läsa, men som med många andra böcker blev den bättre i slutet.




Angelologi handlar om Evangelina, som är nunna på Sankt Rosaklostret. Hennes pappa lämnade henne där när hon var 12, av någon anledning som Evangelina inte vet. Den första tiden av Evangelinas liv bodde hon med sin mamma och pappa i Paris. Men efter hennes mor mystiska död flyttade de till Amerika. Hennes far dog några år innan boken börjar. På klostret lever hon ett enformigt och förmodligen ganska tråkigt liv. Men en dag förändras allt. När en ung "forskare" vid namn Veralene kommer till klostret för att hitta information om Abigail Rockefeller börjar allt. Han jobbar för någon som han i början trodde bara var en rik man, men som han senare får veta är något mycket, mycket farligare! Mer och mer information kommer fram om Evangelinas föräldrars hemliga jobb och om det krig som funnits i tusentals år. Mellan änglar och människor, nemfil och angeloger. Nemfil  änglarnas och människornas barn. Nemfil är ett släkte av ren ondska, dem har övernaturlig styrka och är väldigt vackra.



Om nemfil vet Evangelina inget om i sitt lugna liv som bibliotikarie på klostret. Evangelinas liv tar en stor vändning , från att be och sortera post, till ett liv som angelog, på liv och död i ett krig mot änglar.



Boken var absolut inte dålig, men inget för mig. Jag kommer göra så att jag betygsäter varje bok jag skriver om, boken kommer som högst att kunna få 5 poäng och lägst 1 poäng. Varje poäng kommer att se ut så här: 98 ( 5st 98 = bäst, 1st 98= sämst).


Betyget för Angelologi: änglarnas tecken blir:

98 98 98 9

( 3 och en halv)

söndag 16 januari 2011

Helg!

Jag har inte skrivit på bloggen på ett par dagar. Det beror på att jag inte har haft något att skriva om. I helgen har jag slappat, hållt på med datorn och ätit alldeles för mycket godis! Kan det bli mycket bättre? I dag ska jag köpa ny skridskor, äta ännu mer godis och kanske använda mina nya skridskor. Jag få ju inte överanstränga mig!                                                        

tisdag 11 januari 2011

Fiskhunden i den konstiga drömmen

Hej hej!
I natt drömde jag en jättekonstig dröm! Det måste ha varit sommar, för vi hade poolen framme, solen sken och gräset var grönt, I poolen (som i vanliga fall bara brukar vara fylld med vatten från slangen) hade vi hällt en liten skvätt sjövatten . Jag vet inte om det var meningen, men p.g.a. det så var det massa fiskar i! En av fiskarna var en gädda med rosa fenor och ben som den kunde gå med. Jag stod på altanen och fisken med ben kom gående till mig. När den var nära mig klappade jag den och den blev en hund! Jättemycket päls växte fram på någon sekund, den såg ut som en hund med konstiga öron! Jag luktade på "fiskhunden" (jag gillar inte att äta fisk och ville se om den luktade fisk), men den luktade inte fisk, bara blöt hund. I drömmen gick jag över till några grannar som var väldigt snobbiga (de finns inte på riktigt) och berättade om fiskarna i våran pool. Lite senare kom de till oss och sa ganska surt att de faktiskt bara hade renrasiga fiskar i deras pool! 

Ja, det var min dröm. Eller i alla fall det jag kommer ihåg av den. I drömmen ville jag behålla fiskhunden som en hund, så när jag vaknade så blev jag lite ledsen över att jag inte hade någon fiskhund.     

  

lördag 8 januari 2011

Fyrishåv

Idag var vi på fyrishåv, det var kul. Fast några saker var inte så kul, en sak som inte var kul var så kul var att en utländsk kille skrek att jag skulle åka i rutschkanan. Jag och Mulen skulle tävla, och jag väntade på att Mulens rutschkana skull bli "ledig" (att den gröna lampan skulle börja lysa, min gjorde redan det).  Men då skrek han: åaack, åaack och schasade mig. Lite lätt chockad åkte jag och det blev ingen tävling. En annan tråkig sak var att jag halkade i  trappan och slog i knät. men som tur var skulle vi åka då.

torsdag 6 januari 2011

Orka

Just nu håller jag på och rensa ut alla böcker som jag inte läser längre. Det går så där... en av anledningarna till att det inte går så bra är för att det inte är så roligt, och eftersom jag istället skriver på bloggen får jag inte så mycket gjort. En annan anledning är att jag ofta hittar gamla och "intressanta" saker (som t.ex. något gamalt skolarbete eller någon bok som jag har gillat) som jag måste titta på eller läsa lite i. Som ni förstår går det inte jätte bra. Men orka...

tisdag 4 januari 2011

Min familj!

När jag pratar om mina systrar kalar jag dem "mina systrar", men i längden blir det lite jobbigt. Men eftersom det här är en anonymblogg kan jag inte skriva deras riktiga namn, så jag kommer att ge dom påhittade namn. Min äldsta lillasyster kommer att hetta Mulen på min blogg, och min yngsta kommer att kalas Damapan. Mamma kommer så klart att vara mamma, och pappa kommer att vara pappa. 

Dessutom har jag några andra intressen som jag inte har berättat om, men som jag tänkte beräta om nu! Det här är mina andra intressen: pyssla, baka, skriva egna berättelser och att göra egna filmer. Det var alla mina intressen.


  

måndag 3 januari 2011

Mattesyndrom

Jag har världens konstigaste vana! Det är inte att pussa alla mina gossedjur varje kväll eller att göra morgongymnastik varje morgon, det inget sånt. Okej, kanske inte världens konstigaste då... min konstiga vana är att jag alltid måste räkna ut tal! Då menar jag inte i matteboken eller i skolan, jag menar i verkliga livet! När jag skriver att jag "måste" menar jag verkligen att jag MÅSTE   räkna ut vad det blir. T.ex. för några dagar sedan när vi gick till affären för att handla mat och och köpte en flaska vatten (helt onödigt, men vi blev törstiga), en flaska kostade 12 kr. Och ett nytt mattetal var funnit! Sedan räknade jag ut vad det skulle kosta om man varje dag köpte en flaska vatten för 12 kr i ett helt år (det skulle kosta 4368kr), om man sedan skulle tänka att man levde i 100 år och varje dag i hela sitt liv köpte en flaska vatten (overkligt, men iallafal) och vad det nu skulle kosta (det skulle kosta: 426 800  kr). Sånt tycker jag är jättekul, okej det är konstigt.


Min lilla vana skulle kanske kunna kallas mattesyndrom...


hej då
    

söndag 2 januari 2011

Roliga mumintroll

Hur roligt kan det vara att ett tecknat mumintroll rullar ner för ett berg? Det kan man fråga mina småsyskon, de såg på mumin idag, och det var ett av mumintrollen som rullade ner för en backe, roligt va? De visade den delen för mig och mamma, vi skrattade alihopa. Mina systrar åt filmen och jag och mamma åt våra systrar/döttrar. Och det verkade vara lika roligt varje gång! De gapskrattade lika mycket andra som tredje gången de såg det.

Jaahhh.... mumin är ju en klassiker....



God natt

Slappdag med legospel och choklad


Så här ser spelet ut!

I dag tar vi det lugnt, vi är alla lite trötta eftersom vi har sovit för lite. Vi har spelat legospel och ätit en halv chokladask. Det har varit ganska kul, det har bara blivit lite tjafs om vem som ska vinna legomumiekungens krona. Spelet gick ut på att gå runt och samla kristaller, sedan gå upp för pyramiden och besegra mumiekungen Ramses. Mina systrar tyckte nog att det svåraste var att sitta still när mamma läse upp reglerna.   




Idag gjorde jag något ordtest på DN, jag lärde mig många intresanta saker som vad Aritmetik är t.ex.
Om någon vill prova så klika på länken:

DN testet

Ses

Tänk vad vi har tur....

Det finns mycket man kan klaga på, t.ex. datorn funkar inte, för mycket läxor, att det är kallt, varmt, blöt, mörkt osv...

Men egentligen borde vi vara nöjda, för att vi bor i Sverige och inte är ett svältande barn i Afrika eller någon stackare i Afghanistan. Jag måste bli bättre på att uppskata livet och vara nöjd med det jag har och inte bara vara missnöjd med det jag inte har! Så borde nog dem flesta tänka lite oftare!

Det här är något som jag ofta tänker på, och jag hoppas att du som läser det tänker lika som jag!