Om du har några frågor, kontakta mig på: 98ansblogg@gmail.com

torsdag 3 februari 2011

Hungerspelen

För en liten stund sedan läste jag ut Hungerspelen, en jättebra bok! Jag hade fått tips om den från kompisar och andra bokbloggar. Började läsa den igår och har sedan dess sträktläst i två dagar. Jag har läst på bussen,på busstaionen,  på skolan, på rasterna, hemma och på lite fler ställen där man kan läsa...
Ja, ja, tillbaka till boken, den var jättejättejättebäst men handlingen var otäck. Det här är bokens handling:

Huvudpersonen är sextonåriga Kattnis, som lever i någon sorts konstig framtid. Världen är uppdelad 12 distrikt o-årch varje år lottas en pojke och en flicka från varje distrikt ut att deltaga i Hungerspelen, årets största tv-händelse. Hungerspelen går helt enkelt ut på att döda alla andra deltag och själv överleva! Den siste överlevande är vinnare och då är spelen slut för den gången, men nästa år börjar det igen. Hela spelen direktsänds och allt handlar om tittarsiffror. Om det tar för lång tid utan att någon dör släpps det in naturkatastrofer på arenan där spelen hålls.
Deltagarnas ålder är mellan 12-18. Prim är Kattnis 12-åriga syster och den hon älskar mest i världen. När det är Prims namn som lottas ut, tar Kattnis utan tvekan hennes plats i hungerspelen.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar